Begeleiderspas Aanvragen 2toDrive

Hieronder staan de vragen die wij het meest krijgen over 2toDrive. Meer informatie vind je op http://www.2todrive.nl.

Waar kan ik mij registreren om mee te doen? 
Je kunt via deze website de begeleiderpas aanvragen. De door jou gekozen coaches registreren zich als eerste. Ze krijgen binnen 5 werkdagen bevestiging of ze als coach kunnen optreden. Wanneer al jouw coaches zich aangemeld hebben kun jij de begeleiderspas aanvragen. De kosten voor het aanvragen van de pas bedragen €35,-. Deze kosten moeten direct bij je aanvraag betaald worden via iDEAL.
Wie vraagt de begeleiderspas aan?
Om de begeleiderspas aan te kunnen vragen moeten je coaches zich eerst registreren met hun DigiD. Daarna kun jij de begeleiderspas aanvragen.
Wanneer kan ik de begeleiderspas aanvragen?
Vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent, mag je de pas aanvragen. Wij raden aan om de begeleiderspas ongeveer een maand voor je praktijkexamen aan te vragen, zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Wanneer is de begeleiderspas verplicht?
De begeleiderspas is verplicht vanaf het moment dat je je rijbewijs hebt gehaald en je de weg op gaat met je coach. De begeleiderspas is niet verplicht tijdens rijlessen, het theorie-examen, de tussentijdse toets of het praktijkexamen. Wij raden wel aan om de begeleiderspas ruim op tijd aan te vragen, zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je er klaar voor bent om je rijbewijs te gaan halen. Als je bij het gemeentehuis je rijbewijs gaat aanvragen moet je je begeleiderspas al aangevraagd hebben, anders wordt de aanvraag van je rijbewijs niet verwerkt. Het duurt ongeveer 10 werkdagen voordat je de begeleiderspas in huis hebt.
Moet ik de begeleiderspas in mijn bezit hebben voordat ik mag starten met het volgen van rijlessen?
Nee, dat hoeft niet. Je kunt de begeleiderspas aanvragen zodra je 16,5 jaar bent. Je kunt zelf bepalen wanneer je de pas aanvraagt. De aanvraag duurt ongeveer 10 werkdagen.